Acasă » Uncategorized » Liceul Teoretic Novaci

februarie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Localizare


Liceul Teoretic Novaci

SCURT ISTORIC

Încă din 1956, de când a fost înființat sub denumirea de Liceu de cultură generală, devenit în 1977 Liceu Industrial, iar din 1992 Liceu Teoretic, instituția de învățământ a constituit o unitate liceală reprezentativă, conform rezultatelor obţinute de-a lungul anilor.

Specializările oferite de unitatea noastră asigură dobândirea competenţelor necesare pentru susţinerea examenului de bacalaureat şi continuarea studiilor în învăţământul superior, cu deschidere spre domenii socio-economice de viitor.

La înființare, liceul a funcționat cu o clasa cursuri de zi și o clasă învățământ seral. În anul școlar 1960-1961, mărindu-se populația școlară, liceul a funcționat cu doua clase paralele (profiluri real și uman), iar în anul 1963 s-a ajuns la patru clase paralele. Este de menționat faptul ca în afară de novăceni, liceul din Novaci atrage un număr mare de elevi din comunele învecinate: Crasna, Bengești-Ciocadia, Baia-de-Fier, Polovragi, Alimpești, Bumbești-Pițic, Săcelu etc

În ceea ce privește dinamica structurii liceului, încă din 1992 de când a devenit Liceu Teoretic, instituția noastră a funcționat cu clase teoretice din profilurile real (matematică-informatică, științe ale naturii) şi umanist (filologie), școlarizând elevi din zona de nord a județului Gorj.

Începând cu anul 1993 a funcționat și profilul servicii în cadrul filierei tehnologice, specializări pe care le regăsim și în prezent. Ulterior, în anul 2010, Liceul a înfiinţat filiera vocaţională, profilul sportiv, specializarea instructor sportiv-handbal, iar în anul 2016 și învățământ profesional (IP3), specializări care actualmente nu mai sunt incluse în planul de școlarizare.

Misiunea şcolii

Misiunea Liceului Teoretic Novaci este de a furniza servicii educaţionale de cea mai înaltă calitate prin centrarea învățării pe elev, pentru desăvărșirea sa intelectuală, morală și profesională, în vederea adaptării la schimbarea continuă a societății, condiție esențială a progresului economic și cultural.

Astfel, scopul instituției noastre de învățământ este de a dezvolta potențialul fiecărui elev prin acordarea egalității de șanse și prin raportarea la standardele europene de educaţie. Prin promovarea unei educații moderne, se urmărește formarea elevilor pentru a fi capabili să se integreze socio-profesional și să învețe pe tot parcursul vieţii.

Liceul Teoretic Novaci este o instituţie de cultură şi educaţie menită să ofere absolvenţi apţi să relaţioneze social, să cunoască şi să respecte valorile şi principiile etice, să-şi consolideze propriul viitor în conformitate cu cunoștințele, abilitățile şi aptitudinile personale.

 Viziunea

Şcoala nu poate avea decât două scopuri. Primul e să dăm copilului cunoştinţele generale de care, bineînţeles, va avea nevoie să se servească: aceasta este instrucţia. Celălalt e să pregătim copilul de azi pentru omul de mâine, şi aceasta este educaţia.               

Gaston Berger

          Ca unitate reprezentativă a învățământului din judeţul Gorj, Liceul Teoretic Novaci asigură pregătirea elevilor pentru a putea oferi comunității cetăţeni activi şi eficienţi, capabili să se integreze în viaţa acesteia.

Finalităţile liceului au ca obiectiv formarea unui absolvent autonom, responsabil, capabil să decidă asupra propriei cariere, să contribuie la articularea propriilor trasee de dezvoltare intelectuală şi profesională.

ȚINTE STRATEGICE ȘI OBIECTIVE

2021-2026

T1- Consolidarea unui management centrat pe dezvoltarea unei culturi a învățării și integrarea valorilor europene și a multiculturalismului în educația tinerilor

T2 – Implementarea unui sistem de asigurare a calităţii prin oferirea unui învățământ inovator, orientat către viitor

T3- Asigurarea egalității șanselor prin integrarea elevilor cu C.E.S. în spiritul incluziunii

T4- Cooperarea activă a actorilor educaționali și creșterea gradului de educație și cultură

Profilul actual al şcolii

Liceul este situat în centrul oraşului Novaci şi şcolarizează elevi din zona de nord a judeţului Gorj, asigurând pregătirea în următoarele profiluri şi specializări:

  • învăţământ liceal zi:

filiera teoretică:

  1. matematică-informatică
  2. ştiinţe ale naturii
  3. filologie
  4. știinte sociale

filiera tehnologică, ruta directă:

  1. servicii: specializarea : technician în activităţi hoteliere
  2. servicii: specializarea: technician în activităţi economice

 

Arhive