Liceul Teoretic Novaci

Liceul Teoretic Novaci a fost infiintat in anul 1956 si a functionat o mare perioada de timp in localul Scolii Generale, iar in anii 1967-1969 a fost ridicat un local propriu, care, ulterior, si-a largit baza materiala cu internatul,  blocul alimentar si sala de sport. Paralel cu asigurarea conditiilor materiale s-a reusit incadrarea, la toate specialitatile, a cadrelor didactice calificate.

La infiintare, liceul a functionat cu o clasa cursuri de zi si o clasa invatamant seral. In anul scolar 1960-1961, marindu-se populatia scolara, liceul a functionat cu doua clase paralele (profiluri real si uman), iar in anul 1963 s-a ajuns la patru clase paralele.Este de mentionat faptul ca in afara de novaceni, liceul din Novaci atrage un numar mare de elevi din comunele invecinate: Crasna, Bengesti-Ciocadia, Baia-de-Fier, Polovragi, Alimpesti, Bumbesti-Pitic, Sacelu etc.

In present baza materiala a liceului este alcatuita din 17 sali de curs, 2 laboratoare de informatica dotate cu tehnologie performanta, conectate la INTERNET, laboratoare de fizica, chimie si biologie ultramoderne, cabinete de matematica, limba romana si limbi moderne, biblioteca si un cabinet CDI, sala de sport.

Oferta educationala pentru anul scolar 2017-2018 a Liceului Teoretic Novaci este urmatoarea: 1 clasa informatica intensiv, 1 clasa profil filologie, 1 clasa servicii (turism), 1 clasa stiinte ale naturii  si 1 clasa profesionala, specialitatea turism.

Liceul Teoretic din Novaci s-a numarat de la inceputul existentei sale printre liceele de elita ale judetului, datorita numeroaselor rezultate de exceptie obtinute la concursurile scolare nationale pe obiecte de studiu dar si la alte activitati. Colectivul de cadre didactice are o inalta tinuta profesionala, activand cu respect si daruire fata de meserie.

In prezent, majoritatea profesorilor sunt absolventi ai acestei institutii de invatamant preuniversitar, intorcandu-se cu bucurie, ca dascali, dupa absolvirea universitatilor. La acestea se adauga si faptul, bine stiut de toti, ca in toate colturile tarii si in afara ei isi desfasoara activitatea, in posturi de raspundere, specialisti plecati de pe bancile Liceului Novaci. S-a creat o traditie in viata liceului, ca fiecare sfarsit de an scolar sa coincide cu intalnirile colegiale ale absolventilor, cu ocazia implinirii a 30, 20, 10 ani, adevarate sarbatori ale amintirilor, cand fostii elevi, in fata profesorilor lor, “raporteaza” ce-au facut in viata si multumesc cadrelor didactice care i-au instruit.

This entry was posted in Fără categorie. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns